Jak ponownie opublikować wideo lub zdjęcie na Instagramie?

Jak ponownie opublikować wideo lub zdjęcie na Instagramie?

Podczas gdy większość użytkowników Instagrama publikuje oryginalne treści, istnieje wiele kont prezentujących prace innych osób. Istnieje wiele sposobów ponownego publikowania zdjęć lub filmów na swoim kanale Instagram lub relacjach na Instagramie. Aplikacja innej firmy może również szybko wykonać ponowne publikowanie obrazów bezpośrednio w kanale.



jak znaleźć wszystkie konta e-mail na moje nazwisko

Prześlij ponownie do swojego kanału za pomocą aplikacji

Istnieje wiele aplikacji na iOS i Androida do ponownego publikowania zdjęć i filmów na Instagramie, a w większości oferują one podobne wrażenia.

Większość dostępnych aplikacji jest bezpłatna, ale często mają dodatkowe funkcje ograniczone do płatnych aktualizacji. (Aplikacja iOS Regrammer [No Longer Available] to jedna z niewielu dostępnych opcji, która jest całkowicie darmowa, bez żadnych zobowiązań).





Odśwież na Instagramie

Odśwież na Instagramie to popularna opcja dostępna zarówno dla użytkowników Androida, jak i iOS, a wszystkie kluczowe funkcje aplikacji są dostępne za darmo.

Oto jak to działa:



  1. Użyj aplikacji Instagram, aby znaleźć zdjęcie lub film, który chcesz ponownie opublikować. Stuknij trzy szare kropki w prawym górnym rogu wpisu i stuknij Skopiuj link
  2. Powinieneś otrzymać powiadomienie telefoniczne. Kliknij powiadomienie Pobierz skopiowany link aby otworzyć obraz w aplikacji Repost for Instagram.
  3. Możesz wybrać, gdzie pojawi się subtelny znak wodny z nazwą użytkownika Instagrama i wybrać jasny lub ciemny motyw. (Aby całkowicie usunąć znak wodny, musisz zapłacić za aktualizację 4,99 USD).
  4. Uzyskiwać Prześlij ponownie a podpis zostanie automatycznie skopiowany do schowka. (Jeśli ponownie publikujesz film, może być konieczne poczekanie minuty lub dwóch na zakończenie tego kroku).
  5. W wyskakującym okienku, które się otworzy, dotknij Otwórz na Instagramie .
  6. Wykonaj zwykłe kroki publikowania obrazu: przytnij, dodaj filtr, dotknij i przytrzymaj, aby wkleić podpis, i dotknij Udział .
Galeria obrazów (3 obrazy) Zwiększać Zwiększać Zwiększać Blisko

Początek podpisu będzie zawierał: #Odśwież @nazwa użytkownika (@get_repost) ale możesz to usunąć przed opublikowaniem, jeśli chcesz.

Jeśli masz wiele kont na Instagramie, upewnij się, że szukasz i wybierasz obraz za pomocą konta na Instagramie, z którego chcesz publikować. W ten sposób, gdy Instagram ponownie się otworzy, będziesz zalogowany na właściwe konto.

Pobierać: Repost na Instagram dla iOS [nie jest już dostępny] | Android (Darmowy)

Odśwież zdjęcia za pomocą zrzutów ekranu

Jeśli wolisz nie korzystać z aplikacji innej firmy, prostym sposobem udostępnienia zdjęcia na Instagramie jest zrobienie zrzutu ekranu na telefonie i przesłanie go na Instagram. To powiedziawszy, pamiętaj, aby dodać oryginalne imię użytkownika Instagrama do swojego podpisu, aby można było je odpowiednio przypisać.

Zrób zrzut ekranu

Sposób wykonania zrzutu ekranu będzie zależeć od rodzaju posiadanego telefonu. Robienie zrzutów ekranu na Androidzie różni się w zależności od producenta, ale najczęstszą metodą jest przytrzymanie przycisku Strona oraz Ściszanie guziki. Użytkownicy Samsunga mogą zrobić zrzut ekranu, przytrzymując przycisk Moc oraz Dom guziki.

Jeśli Twój iPhone ma fizyczny przycisk Home, możesz zrobić zrzut ekranu, naciskając Dom oraz Uśpij/obudź się przyciski razem. Do zrób zrzut ekranu na iPhonie X , będziesz chciał nacisnąć Strona oraz Zwiększanie głośności guziki.

Przygotuj zrzut ekranu i napisy

Nie musisz przycinać zrzutu ekranu przed opublikowaniem go, ponieważ możesz po prostu przesuwać i powiększać, aby pokazać tylko część zrzutu ekranu, który publikujesz ponownie.

Pamiętaj, aby dodać w podpisie nazwę użytkownika oryginalnego fotografa, aby poinformować go, że udostępniasz jego pracę. Możesz oznaczyć użytkownika, dotykając Oznaczać ludzi podczas dodawania podpisu.

Jeśli chcesz skopiować ich oryginalny podpis, prawdopodobnie najłatwiej będzie to zrobić za pomocą interfejsu internetowego Instagrama.

Możesz także użyć poręcznej sztuczki, aby publikuj obrazy na Instagramie za pomocą Chrome jeśli zapisujesz obrazy lub zrzuty ekranu z Instagrama na swoim komputerze zamiast w telefonie.

Odśwież pobrane filmy

Jeśli chcesz ponownie opublikować film, możesz najpierw pobrać go z Instagrama. Jest kilka sposobów na to pobierz film z Instagrama na telefon lub komputer:

  • Możesz utwórz regułę za pomocą IFTTT i automatycznie pobieraj dowolne filmy z Instagrama.
  • Pobierz film na swój telefon za pomocą aplikacji na Androida Szybki zapis na Instagram lub aplikacja iOS Repost dla Instagram Photo Video (które mają również wbudowane funkcje repost).
  • Lub pobierz film za pomocą strony internetowej, takiej jak Dredown . Ta witryna działa w przeglądarkach stacjonarnych i mobilnych. Jeśli pobierzesz go na komputer, będziesz musiał przesłać plik wideo do telefonu.

Po umieszczeniu filmu na telefonie możesz opublikować go na Instagramie, tak jak każdy inny film, korzystając z tych samych wskazówek dotyczących tworzenia napisów i tagów.

Prześlij ponownie do swoich historii

Jeśli chcesz ponownie opublikować obraz lub film w swoich relacjach na Instagramie, Instagram włączył tę funkcję do aplikacji. Po znalezieniu posta, który chcesz dodać do swoich relacji, wykonaj następujące czynności:

  1. Stuknij w Wysłać przycisk bezpośrednio pod obrazem.
  2. U góry listy dotknij Dodaj post do swojej historii .
  3. Obraz otworzy się w interfejsie Instagram Stories z uchwytem użytkownika Instagrama umieszczonym pod zdjęciem. Możesz dodać naklejki, tekst i nie tylko. Możesz na przykład użyć funkcji tekstowej, aby oznaczyć użytkownika Instagrama, aby został powiadomiony o dodaniu jego obrazu do swoich historii.
  4. Stuknij w + przycisk, aby opublikować swoją Historię.
Galeria obrazów (3 obrazy) Zwiększać Zwiększać Zwiększać Blisko

Filmy ponownie opublikowane w Twoich relacjach nie będą odtwarzane, dopóki Twoi obserwatorzy nie dotkną i nie otworzą oryginalnego posta.

Warto również zauważyć, że chociaż ta funkcja może być dostępna dla wszystkich, jeśli użytkownik Instagram ma wyłączoną opcję, nie będziesz mógł udostępniać swoich zdjęć w swoich relacjach.

Aby sprawdzić, czy masz włączoną funkcję, przejdź do Ustawienia > Udostępnianie w relacjach > Zezwalaj na udostępnianie kanałów i upewnij się, że funkcja jest włączona.

Podczas ponownego publikowania treści innych osób należy pamiętać o kilku kwestiach. Nie każdy lubi, gdy ich treści są ponownie publikowane na Instagramie, więc bądź przygotowany, że ktoś może skontaktować się z Tobą i poprosić o usunięcie jego wizerunku.

A kiedy ponownie publikujesz treści należące do kogoś innego, pamiętaj, aby zawsze podawać informacje o zasługach, umieszczając ich nazwę użytkownika w podpisie. W ten sposób Twoi obserwatorzy mogą przejść do swojego kanału i zobaczyć więcej swojej pracy, a także zostaną powiadomieni, że opublikowałeś ich zdjęcie lub film.

Jeśli szukasz więcej sposobów na ożywienie swojego kanału na Instagramie, dowiedz się, jak sprawić, by Twoje historie na Instagramie były bardziej wciągające i wypróbuj kilka Aplikacje na Instagram, z których każdy powinien korzystać .

Udział Udział Ćwierkać E-mail 5 wskazówek, jak doładować swoje maszyny VirtualBox Linux

Masz dość słabej wydajności oferowanej przez maszyny wirtualne? Oto, co powinieneś zrobić, aby zwiększyć wydajność VirtualBox.

Czytaj dalej
Powiązane tematy
  • Media społecznościowe
  • Instagram
O autorze Nancy Messie(888 opublikowanych artykułów)

Nancy jest pisarką i redaktorką mieszkającą w Waszyngtonie. Wcześniej była redaktorem na Bliskim Wschodzie w The Next Web, a obecnie pracuje w think tanku z siedzibą w Waszyngtonie zajmującym się komunikacją i zasięgiem mediów społecznościowych.

Więcej od Nancy Messieh

Zapisz się do naszego newslettera

Dołącz do naszego newslettera, aby otrzymywać porady techniczne, recenzje, bezpłatne e-booki i ekskluzywne oferty!

Kliknij tutaj, aby zasubskrybować